Левият президент на Бразилия Лула да Силва в четвъртък заминава на

...
Левият президент на Бразилия Лула да Силва в четвъртък заминава на
Коментари Харесай

Лула и Байдън започват нова ера на отношенията Бразилия-САЩ

Левият президент на Бразилия Лула да Силва в четвъртък заминава  на посещаване в Съединени американски щати по покана на президента Джо Байдън , заяви " Ройтерс ". 

Лула ще посети Байдън в петък следобяд, откакто се срещне със сенатор Бърни Сандърс и депутати от Демократическата партия сутринта. Разговорът им ще се концентрира главно върху поддръжката за бразилската народна власт и споделените задължения за околната среда. 

Министерството на външните работи на Бразилия заяви, че поддръжката за демокрацията, човешките права и околната среда ще бъдат в центъра на дневния ред на Лула във Вашингтон.

Отношенията сред двете най-големи демокрации в Западното полукълбо бяха хладни при крайнодесния предходник на Лула Жаир Болсонару, съдружник на републиканеца и някогашен президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Бразилия също е нетърпелива повече страни да дадат своя принос към фонда на стойност милиарди долари, стартиран от Германия и Норвегия за финансиране опазването на тропическите гори и устойчивото развиване.
 Бразилия проверява Болсонару за щурма на 8 януари
Бразилия проверява Болсонару за щурма на 8 януари

Цитира се видео, оповестено от Болсонару във Фейсбук два дни след протеста

Делегацията на Лула включва министъра на околната среда Марина Силва, както и министъра на финансите Фернандо Хадад и министъра на расовото тъждество Аниел Франко.

Тази седмица Бразилия ускори уговорката си за отбрана на тропическите гори на Амазонка , като стартира интервенция против незаконния златодобив, опустошил локалния резерват Яномами в Северна Бразилия.

Предшественикът на Лула облекчи отбраната на околната среда, насърчавайки добива и дърводобива в Амазонка. С това разреши обезлесяването

" Бразилия още веднъж е деен участник в договарянията за изменението на климата и търси уговорката и финансовия ангажимент на други страни ", съобщи Мишел Арсланиан, секретар за Америка в Министерството на външните работи на Бразилия.
 Шолц брани Амазонка при визитата си в Бразилия
Шолц брани Амазонка при визитата си в Бразилия

Ключови срещи на немския канцлер

Най-голямата нация в Латинска Америка също се интересува от преференциален достъп до пазара на защитата на Съединени американски щати и продажбите на съоръжение на Пентагона, сподели Арсланиан пред кореспонденти.

Запитан за натиска на държавното управление на Съединени американски щати Бразилия да поддържа Украйна във войната ѝ с Русия, дипломатът сподели, че  за реализиране на мир.

Припомняме, че срещата на Лула с Байдън съставлява проява на поддръжка за бразилските демократични институции. Те бяха подложени на стрес с отхвърли на Болсонару да признае провалянето си на изборите през октомври  от неговите поддръжници на 8 януари , една седмица след встъпването в служба на президента.

Болсонару отлетя за Флорида 48 часа преди Лула да постави клетва и изиска туристическа виза, с цел да остане в Съединените щати. Бразилските управляващи отхвърлиха да разясняват пътуването на Болсонару и споделиха, че това е въпрос на имиграционните управляващи на Съединени американски щати.
 Болсонару пропуща встъпването в служба на Лула да Силва
Болсонару пропуща встъпването в служба на Лула да Силва

Нарушава традицията в страната да съобщи алегорично поста
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР